házirend

Jelen Házirend célja, hogy az EgZoo Mania Budapesti Egzootikus Állat Vásár és Kiállítás (Rendezvény szervezője/Üzemeltető: NEW PERSPECTIVE Kft., székhely: 8200 Veszprém, Viola utca 2., cégjegyzékszám: 19-09-518611 adószám: 14763975-2-19, képviseli: Gyurkó Krisztián ügyvezető, továbbiakban: Rendezvény) részt vevő személyek – akár kiállítók, akár látogatók – értesüljenek a rendezvény érintő legfontosabb szabályokról.

A rendezvényre való belépéshez a jelen házirend elfogadása szükséges. Látogató a jegyvásárlással, valamint a rendezvényen való részvétellel tudomásul veszi és elfogadja a jelen házirendben foglaltakat.

A házirend megsértése esetén az a házirendet megsértő személy a rendezvény szervezője vagy az általa megbízott személy felhívására köteles haladéktalanul elhagyni a rendezvény helyszínét. Ebben az esetben az érintett részére a belépőjegy vagy az asztalfoglalási díj visszatérítésére nincs lehetőség.

A Rendezvény helyszíne: Magyar Vasúttörténeti Park, Orient csarnok
A Rendezvény időpontja: 2024. június 9. 10 óra 00 perctől 18 óra 00 percig

Elérhetőségeink:
E-mail: hello@egzoomania.com
Telefon: +36 30 202 62 66

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. számú törvényben foglaltaknak való megfelelés érdekében a szervező tájékoztatja a látogatókat, hogy a fentebb megjelölt elérhetőségeken panaszt tehet a rendezvény vonatkozásában. A beérkezett panaszokat szervező a jogszabályban foglaltaknak megfelelően kivizsgálja.

  1. Rendezvényre belépni kizárólag érvényes jeggyel és/vagy kiállítói karszalaggal van lehetőség. Az elővételben megvásárolt belépőjegyet a Szervezők belépéskor karszalagra cserélik. A karszalagot a rendezvény ideje alatt a Látogató köteles mindvégig viselni. Ezt a rendezők kiés belépéskor, illetve a Rendezvény területén folyamatosan ellenőrizhetik. Ha a látogató karszalagja érvénytelen, köteles elhagyni a Rendezvény területét. A megrongálódott, elveszett karszalagot a Szervezők nem pótolják vagy cserélik. A jegyhamisítók és a hamisításban közreműködők ellen a Szervezők eljárást indítanak.
  2. A Szervezők a Rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében fenntartják a jogot arra, hogy a Rendezvény területére bevihető tárgyakat, eszközöket korlátozzák. Így különösen tilos a Rendezvény területére az alábbi tárgyak, eszközök bevitele:
   • kábítószer,
   • alkoholos ital,
   • pirotechnikai eszköz, robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot tartalmazó tárgy vagy eszköz,
   • lőfegyver, 8 centiméternél hosszabb vágóélű kést, pillangókést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit, illetve egyéb, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló mindenkori jogszabályban – jelenleg a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletben – meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgy,
   • A korlátozás alá eső tárgyakkal a Látogató a Rendezvény területére nem léphet be.

  3. A rendezvény területére – a kiállított és értékesítésre szánt állatokon kívül – háziállat nem vihető be, a vonatkozó jogszabályban meghatározott segítőkutyákon kívül.

  4. A rendezvény helyszínén nyílt láng használata tilos!

  5. A rendezvénynek helyszínt adó Magyar Vasúttörténeti Park házirendje (elérhető: Magyar Vasúttörtenetipark HÁZIREND) további kötelező belépési és magatartási szabályokat tartalmazhat, amelynek betartására a Látogató köteles.

  6. Szervező tájékoztatja a látogatókat, hogy a rendezvényen fénykép és videófelvétel készül. Erre tekintettel a látogató a rendezvényen való részvételével hozzájárul képmásának rögzítéséhez és felhasználásához. A fénykép vagy videófelvételek készítése és felhasználása miatt látogatót semmilyen ellenszolgáltatás nem illeti. A rendezvényen résztvevő látogatók a vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartása mellett fénykép és videófelvételeket kizárólag magáncélra készíthetnek, amelynek megszegése esetén szervezőt semmilyen felelősség nem terheli.

  7. Látogató tudomásul veszi azon tájékoztatást, hogy a rendezvény helyszínén zártláncú kamerás megfigyelő rendszer üzemel, amelyről bővebb tájékoztatást a rendezvény helyszínét – és így a kamerás megfigyelő rendszert – üzemeltető Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány személyzetétől kaphat.

  8. A rendezvényen résztvevő látogatók, kiállítók a rendezvény ideje alatt kötelesek az általánosan elfogadott társadalmi normáknak megfelelően, másokkal udvariasan, a vonatkozó szabályokat betartva eljárni. A jelenlévők kötelesek minden olyan magatartástól tartózkodni, amely mások jogát vagy jogos érdekét, egészségét, testi épségét stb. sértheti, vagy másokban riadalmat vagy megbotránkozást kelthet, valamint a kiállított állatokat zavarhatja.

  9. Mások és a kiállított állatok nyugalmának megtartása érdekében a rendezvény helyszínén tilos a hangoskodás, a nem kívánt fizikai kontaktus, offenzív és agresszív magatartás, szemetelés, rongálás stb.

  10. A rendezvény helyszínén okozott károkat a károkozó köteles megtéríteni a károsult részére.

  11. A rendezvény helyszínét a látogatók 2024. június 9. napján legkésőbb 18 órakor kötelesek elhagyni a kiállítására zárására tekintettel.

  12. A rendezvény helyszínén engedély nélküli gazdasági-, kereskedelmi- vagy marketingtevékenység tilos.

  13. A rendezvényre hozott értéktárgyakért a szervező nem vállal felelősséget.

  14. Kérjük a látogatókat, hogy a talált tárgyakat főbejárati jegypénztárnál adják le.

  15. Szervező fenntartja a jogot a jelen szabályzatban foglaltak módosítására.
 1.  

 

Kedves Iskolaigazgató!
Kedves Osztályfőnök!
Kedves Tanulók !

PÁLYÁZAT

Nyerj az iskoládnak egzotikus állatbemutatót az EgzooMania jóvoltából vagy akár az osztályod részére a 2024.06.09- én tartandó nemzetközi egzotikus állat vásár és kiállításra belépőjegyeket!

A legjobb pályázatot benyújtó osztályok részére a nyeremények:

A 2. és 3. helyezett nyereménye: egy 45 perces interaktív állatbemutató, egzotikus állatokkal és állatokról, melyet Demeter Attila a Turazoo miniállatkert tulajdonosa tart személyesen a nyertes osztályok részére.

Az 1. helyezett nyereménye: a teljes osztály részére belépőjegy a 2024.06.09- én tartandó nemzetközi EgZoo Mánia egzotikus állat vásár és kiállításra, melyet a Magyar Vasúttörténeti Park 70.000 négyzetméternyi élményparkjában található Orient Csarnokban rendezünk meg.

Pályázat részletei:

 • Alsó tagozat részére: készítsetek egy rajz montázst a Föld napja alkalmából. Mit tudtok Ti gyerekek tenni azért, hogy zöldebb és tisztább legyen a bolygónk. Hogyan képzelitek el a Földünket 25 év múlva? A pályaműveket minimum A3-as méretben készítsétek el. Dokumentáljátok fotókkal is a közös munka pillanatait!
 • Felső tagozat részére: készítsetek egy 2-3 perces vicces videót az osztályoddal közösen, melynek szereplői legyenek az egzotikus állatok.

Leadási határidő: 2024.04.30.

E-mail cím: hello@egzoomania.com tárgyban tüntessétek fel” pályázat” jeligét.

Kerüljön feltüntetésre:

 • az iskola neve
 • az osztály
 • az osztályfőnök neve
 • az osztály létszáma

A legjobb pályaműveket az EgzooMania oldalain is megjelenítjük az iskola megjelölésével valamint a 2024.06.09– én megrendezésre kerülő rendezvényünkön is megtekinthetők lesznek.

A pályázatok elbírálása 2024.05.07-ig.

A pályázatokat az Egzoo Mánia főszervezője és csapata valamint Demeter Attila Turazoo miniállatkert tulajdonosa bírálja el.

Szeretettel várjuk a pályaműveiteket!

Jó munkát!
Az EgZooMania csapata

 

 

TERVEZÉS ALATT...

Köszönjük foglalását, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

HAMAROSAN...

PROGRAM

09.30 - 10.00

Előadás címe:
Tojok rá… A házi praktikák határai tojásrakási problémák esetén

Előadó:
Dr. Ziszisz Árisz

Előadás címe:
Snake Brake

Előadó:
Turbéki-Wertán Dorka

Előadás címe:
Mouse – Penthouse

Előadó:
Turbéki-Wertán Dorka

Előadás címe:
Basszus, megmart!

Előadó:
Dr. Zacher Gábor

Előadás címe:
Milyen állatot tarthatsz otthon?
Egzotikus állatok védelme 2023

Előadó:
Dr. Vetter Szilvia

Előadás címe:
Mit tanulhatunk az állatoktól?

Előadó:
Csirmaz Luca

Előadás címe:
Új állat a gyűjteményben,
avagy állategészségügyi kérdések
állomány bővítés esetén

Előadó:
Dr. Ziszisz Árisz

Előadás címe:
Történetek az egzotikus – állatok állatorvosától

Előadó:
Dr. Kertész Péter

Előadás címe:
Kötődésről ember és állat között

Előadó:
Antal Gábor

Előadás címe:
A rágcsálók és a nyulak tartásának titkai

Előadók:
Dr. Sipos Ditta – Dr. Vakula Tímea

Előadás címe:
Hogyan járjunk el helyesen, ha sérült vadállatot találunk?

Előadó:
Dr. Tóth Szabina

Előadás címe:
Állatbemutató

Előadó:
Demeter Attila

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják!

Üdvözöllek az
egzotikus állatok és hüllők
budapesti Expoján az
EgZoo Manián!

A rendezvény életre hívását nem más motiválta, mint szenvedélyünk az egzotikus állatok iránt!
Célunk, hogy közelebb hozzuk ezeket a különös és lenyűgöző állatokat mindenkihez.
Fontosnak tartjuk a felelős állattartást, ezért az Expon minden feltételt biztosítunk, hogy a lehető legjobb körülmények között tarthasd a kis kedvenced.
Nem csupán egy Expot kínálunk, hanem egy élményekkel teli, tartalmas programokkal gazdag eseményt.A több, mint 3000㎡-es területen, 150-nél is több kiállító részvételével tervezett vásáron.
Megismerheted és megvásárolhatod a legkülönlegesebb fajokat, miközben tapasztalt tenyésztőktől és szakértőktől, illetve elismert előadóinktól sajátíthatsz el tudást az állattartással kapcsolatban.
Izgalmas és szórakoztató élményekkel várunk.
Látogatóinknak lehetősége nyílik a Vasúttörténeti Park teljes egészét megismerni.
Ha megéheznél különleges streetfood élményekkel várunk.

Találkozzunk az EgZoo Manián!

Asztalfoglalás

Ár: 13.000Ft vagy 35€ / asztal

Asztal méret: 220cm x 70cm

>Kiállítói szabályzat megtekintése<

Személyes információk megadása
Céges információk megadása
Asztal információk megadása